Daniel Lauritzen er Årets kvalitetsfisker 2021

Årets kvalitetsfisker ble svært overrasket da han ankom fiskebruket på hjemplassen i Kjøllefjord. Reder og skipper Daniel Lauritzen på båten «Tinder» er kåret til Årets kvalitetsfisker for sitt arbeid med å levere fisk og kongekrabbe i verdensklasse.

Foto: Amalie Oda Harland

21. okt. 2021 - Lisbeth Drotz og Amalie Oda Harland


- Dette var utrolig stort, og jeg er veldig stolt over å bli kåret til Årets kvalitetsfisker. For meg er det viktig å ikke bare levere råvarer av topp kvalitet, men også det å vite at jeg bidrar til arbeidsplasser i bua, på brygga og i filethallen hjemme i Kjøllefjord. Dette er en stor anerkjennelse av det, sier Daniel Lauritzen, skipper på båten «Tinder». 

Prisvinneren ble overrasket med nyheten da han ankom fiskebruket i Kjøllefjord. Råfisklaget kunne sammen med de ansatte på Lerøy Norway Seafoods, ordfører Sigurd Rafaelsen, fiskerkollegaer og familie, overraske prisvinneren med den gjeve tittelen.   

Rekordmange nominasjoner 
Dette er 18. året på rad at Råfisklagets hederspris deles ut. Den går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen. I år har det vært rekordmange nominasjoner til årets pris, og hard kamp om tittelen. Juryen opplever at det er sterkt kvalitetsfokus blant fiskerne og at disse i økende grad anerkjennes for jobben de gjør. 

- Årets vinner er sjarkfisker og dermed sin egen sjef. Det at han velger å fiske med line, selv om dette både er en mer tidkrevende og dyrere driftsform, forteller oss at han legger stor innsats for å levere høy kvalitet på råvarene, sier Synne Guldbrandsen, jurymedlem og markedssjef i Råfisklaget. 

Daniel gikk mot strømmen da han i 2019 fikk bygget båten «Tinder». Båten er bygget og rigget for linedrift og teinefiske, og leverer fersk fisk og kongekrabbe med høy kvalitet. Daniel eier båten, og drifter gjennom hele året sammen med kollegaen Aidas. I tillegg til hyse og torsk, leverer Daniel også andre arter som steinbit, brosme, uer og kveite. 

«Tinder» er en totalleverandør av villfanget fisk og kongekrabbe til det lokale fiskebruket Lerøy Norway Seafoods AS i Kjøllefjord. Kvaliteten han leverer har ført til at han som en av få fiskere har kommet igjennom det trange nåløyet til å levere under Lerøys eget kvalitetsmerke “Arctic Supreme”. Kongekrabben som høstes på «Tinder», pakkes levende og sendes til det asiatiske markedet. 

Får skryt fra næringa 
De som jobber med Daniel til vanlig, skryter av kjøllefjordingen. Plassjef ved Lerøys avdeling i Kjøllefjord, Raimo Sørensen, er en av dem.  

- Daniel er i høyeste grad en verdig mottaker av hedersbetegnelsen Årets kvalitetsfisker. Han er en fantastisk representant for fiskerinæringa med sin positive tilnærming. God kvalitet kommer ikke uten at en jobber for det. Samtidig bidrar leveransene hans til at vi kan holde 15 ansatte i arbeid på filetlinjen store deler av året. Vi er stolte og glade over å ha Daniel som samarbeidspartner, sier Sørensen.  

Som fast leverandør til fiskebruket bidrar Daniel sterkt til ringvirkninger i det lokale kystsamfunnet.  

Norges Råfisklag gratulerer Daniel Lauritzen med båten «Tinder» med prisen Årets kvalitetsfisker 2021. I tillegg til heder og ære, får prisvinneren 50 000 kroner i pengepremie. 

Fakta om prisen  
Råfisklagets hederspris deles ut for 18. gang. Den går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen. Styret i Norges Råfisklag ønsker å berømme de som bestreber seg etter å levere best mulig kvalitet, og prisvinneren får i tillegg til heder og ære, 50 000 kroner i premiepenger. 

Fakta om båten «Tinder»

  • Bygget i 2019 på TREFJAR, Island
  • Cleopatra speed-sjark av glassfiber på 10,98 meters lengde 
  • Rigget for linedrift og teinefiske etter kongekrabbe
  • Under dekket sørger en 410 hk Scania for fremdriften
  • Thrustere foran og bak sikrer presis manøvrering

For mer informasjon, kontakt: 
Synne Guldbrandsen, markedssjef. Tlf. 992 54 919, Synne.Guldbrandsen@rafisklaget.no