I dag skriver Yvonne Råfisklags-historie!

Fredag 6. september har hun sin siste arbeidsdag, ei uke tidligere besto hun fagprøven med glans. Yvonne Brattli skriver seg inn i historiebøkene som Norges Råfisklags aller første lærling. Hennes nærmeste leder Benedicte Nielsen er både rørt og stolt. 

Foto: Lisbeth Nikolaisen Drotz

06. sep. 2024 - Lisbeth Nikolaisen Drotz


-Vi er så glade på Yvonnes vegne! Det har vært en sann glede å ha henne sammen med oss i lærlingetiden og vi var aldri i tvil om at hun skulle gjøre det godt på fagprøven! 

Brattli er 20 år og kommer fra Hatteng i Storfjord Kommune, der hun gikk på skole fra 1-10 klasse. Hjemme har hun hundene Wilma og Kaisa, som betyr mye for henne. Som “funfacts” om seg selv forteller Yvonne at hun har jobbet som gjeter – og er litt redd for fluer!  

Variert arbeid

I 2020 flyttet Brattli til Tromsø for å utdanne seg innen salg, service og reiseliv på videregående skole. Andre året var det administrasjon og sikkerhet som sto på timeplanen. Som en del av utdannelsen begynte Yvonne som lærling innen kontorfag hos Norges Råfisklag høsten 2022. Om valg av bedrift sier Brattli:

- Jeg ønsket å være lærling hos Norges Råfisklag fordi jeg er interessert i fiskerinæringa og synes Råfisklaget er en viktig aktør, i tillegg til å ha variert arbeid!  

Yvonne ble historisk

Etter to år som lærling ble utdannelsen i forrige uke avrundet med en fagprøve som gikk over tre dager, og besto av en praktisk- og en teoretisk del. En krevende affære med andre ord! Med det skrev Yvonne seg inn i historiebøkene som Råfisklagets aller første lærling med bestått fagprøve!
 
Nå venter nye eventyr for den unge solstrålen.

- Jeg har flere jobbtilbud fra både inn- og utland men har ikke bestemt meg enda, avslører Brattli med glimt i øyet.

Med sekken fylt av spillernytt fagbrev, ny kunnskap, mange opplevelser og gode vennskap ønsker vi henne all mulig lykke til videre.  

 


Bilder: Under lærlingetiden var Yvonne med Råfisklagets fagfolk på kontroll av kvalitet og mengde på leveranser av fisk og skalldyr, samt rekeprøver.