Siste sjanse til å nominere årets kvalitetsfisker 2023

Råfisklagets hederspris skal deles ut i november og du kan foreslå en fisker, båt eller mannskap.

Foto: Norges Råfisklag

15. aug. 2023 - Lisbeth Nikolaisen Drotz


Prisen "Årets kvalitetsfisker" går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen. Styret i Norges Råfisklag ønsker å berømme de som bestreber seg etter å levere best mulig kvalitet, og prisvinneren får i tillegg til heder og ære, 50 000 kroner i premiepenger. Muligheten for å nominere stenges snart for i år.

- Brenner du inne med en eller flere kandidater så er det tid for å sende oss forslag nå, sier markedssjef i Råfisklaget Synne Guldbrandsen.

Årets kvalitetsfisker er fiskernes Oscar-pris. Den som får prisen leverer villfanget sjømat av ypperste kvalitet, og er et forbilde for andre.

- Det finnes mange dyktige fiskere og fartøy i Råfisklagets område som strekker seg ekstra langt for å levere villfanget sjømat av aller ypperste kvalitet, sier Guldbrandsen, nå ønsker vi å vite hvem du mener er den beste!

Hedersprisen deles ut til en fisker, båt eller mannskap som viser særskilt stolthet over yrket sitt, er et forbilde for andre og utøver sitt fiskeri med gode kvalitetsholdninger. Prisen ble delt ut første gang i 1990, og nå er det altså siste sjanse for å foreslå årets vinner.

Hvem mener du fortjener hedersprisen årets kvalitetsfisker? (Det er ikke lenger mulig å nominere til årets pris.)

Årets kvalitetsfisker leverer et håndverk i verdensklasse, gjennom å sørge for en feilfri og skånsom håndtering av sjømaten hele veien fra den kommer sprellende fersk opp fra havet til den er levert på land.

Fakta om prisen:

Hedersprisen ble delt ut første gang i 1990.

Årets kvalitetsfisker er fiskernes Oscar-pris. Den som får prisen leverer villfanget sjømat av ypperste kvalitet, og er et forbilde for andre.

Årets kvalitetsfisker leverer et håndverk i verdensklasse, gjennom å sørge for en feilfri og skånsom håndtering av sjømaten hele veien fra den kommer opp fra havet til den er levert på land.

Årets kvalitetsfisker har båt og fiskeri rigget og planlagt for kvalitetsleveranser.

Årets kvalitetsfisker leverer god kvalitet uavhengig av konjunkturer i markedet.

Årets kvalitetsfisker fisker og leverer fangst i Norges Råfisklags distrikt. Det er ingen restriksjoner i henhold til båttype, redskapstype eller fiskerier.