Aktuelt fra Norges Råfisklag

05. jul. 2023
Fiskekjøp Sommer 2023

Hvem kjøper fisk og skalldyr i sommer? Oversikten viser alle produksjonsanlegg og mottak i Norges Råfisklags område. Merk at kun de største og mest aktuelle mottakene er kontaktet, mens mindre mottak er utelatt fra ringerunden. Dersom et av disse mottakene er av interesse bes leseren selv kontakte mottaket ved hjelp av opplyst kontaktinformasjon.

27. jun. 2023
Siste sjanse til å nominere årets kvalitetsfisker 2023

Råfisklagets hederspris skal deles ut i november og du kan foreslå en fisker, båt eller mannskap.

20. jun. 2023
Vi tilbyr undervisning om kvalitetshåndtering av villfanget sjømat til videregående skoler

Kvalitetsfremmende tiltak i villfisknæringen er en viktig del av Norges Råfisklags oppgaver, og vi har fagpersoner som jobber med blant annet kvalitetskontroll på villfanget fisk og skalldyr.

07. jun. 2023
Nå kan du registrere deg og endre kontonummer hos Råfisklaget med BankID

I disse dager har Norges Råfisklag tatt i bruk BankID som signeringstjeneste. I første omgang er det fiskere som har "Min side", som nå kan endre kontonummer selv. I tillegg kan fiskere som for første gang registrerer seg og sitt kontonummer i Råfisklaget, gjøre det ved å identifisere seg med BankID.

24. mai 2023
Superstjerne og heltestatus! Skreipatruljen oppsummerer 2023.

Da Skreipatruljen igjen ankom Europas største fiskemarked Mercamadrid, i den spanske hovedstaden, etter tre års pandemi-hindringer, ble de tatt imot som kjendiser. Det er dog skreien som er den ekte superstjernen i Spania.

22. mai 2023
Fisknytt uke 20

I takt med årstiden fisker store og små båter en rekke ulike arter med forskjellige redskap i Råfisklagets område. I forrige uke var det fisket etter hyse med snurrevad i havområdene utenfor Finnmark, som utmerket seg med økt kvantum og verdi. Noen av fartøyene i området leverer hyse levende. Hyse er den mest populære fisken i "Englands nasjonalrett - Fish & Chips", og Norge eksporterer mye fersk hyse til Storbritannia, med eksport-topp i mai.

10. mai 2023
Her er Råfisklagets nye styre

Styret ble valgt på Råfisklagets årsmøte 10. mai 2023.

09. mai 2023
Norges Råfisklags årsmøte 2023

Norges Råfisklag avholder det 85. ordinære årsmøtet 9.-10. mai i Tromsø. Du kan se opptak fra årsmøtet på denne siden.

08. mai 2023
Råfisklagets bærekraftsrapport 2022

Fiskeriene har vært grunnlag for liv og bosetting langs kysten i århundrer. De har gitt oss tilgang på mat fra rene og næringsrike havområder, og er grunnlag for foredling og handel som skaper store verdier for Norge.

08. mai 2023
Fisknytt uke 18

Årets skreisesong er nå for alvor i sluttfasen og både båter og skrei har vendt "nesen" hjemover etter endt sesong. Spesielt markant er reduksjonen i leveransene av torsk i Troms og Vesterålen. Totalt ble det levert nesten 3000 tonn mindre fersk torsk i uke 18, sammenlignet med uken før. Ser man aktive fiskebåter så leverte 1418 båter fersk torsk i uke 17, mens tallet forrige uke var sunket til 934. 

07. mai 2023
Oldefaren var med på å stifte Norges Råfisklag. 85 år senere gjør Birger fiskernes hverdag lettere!

Oldefaren var en av pionerene som sikret fiskerne rettferdige vilkår. Nå fører oldebarnet Birger familiearven videre ved å utvikle tjenester i Råfisklaget som hjelper fiskerne i å høste bærekraftig.

02. mai 2023
Fisknytt uke 17

Det ble levert omtrent like mye fisk og skalldyr i Råfisklagets område i uke 17, som uken før. I takt med sesongen fiskes det mest torsk, sei og hyse i havområdene utenfor Finnmark. Utenfor Lofoten og sørover fanges det fortsatt en og annen torsk, men her har seien gradvis tatt over hovedandelen i fangstene.

27. apr. 2023
Utprøving av ferskfiskauksjon

Norges Råfisklag har lenge hatt et tilbud til havfiskeflåten om auksjon av sjøfryst fisk og skalldyr. Nå skal auksjon av ferske fangster testes ut, og vi ønsker kontakt med fiskere og fiskekjøpere som vil være med i utprøvingen.

20. apr. 2023
Streiken er avsluttet

Fra fredag 21. april gjenopptar våre ansatte som var i streik jobbene.

11. apr. 2023
Er du under 30 år og yrkesfisker? Bli med på Råfisklagets årsmøte!

Årsmøtet setter kursen for salgslagets arbeid framover, og er i tillegg en viktig, relevant og hyggelig møteplass for fiskere og næringsaktører.

06. apr. 2023
Gledelig gjensyn med Lofoten for skolebåten “Fru Inger”!

Etter tre års opphold på grunn av koronapandemien, fikk førsteårselevene ved Guri Kunna videregående skole endelig ta skolebåten “Fru Inger” på skreifiske i Lofoten. Vi har tatt en prat med en av elevene om bord, Mikkel Andersen som går Fiske- og fangst.

29. mar. 2023
Åpningstider og utbetalinger i påsken

Påsken 2023 står for tur og mange i fiskerinæringa holder hjulene i gang. Er du en av dem? Her finner du informasjon om Råfisklagets åpningstider og utbetalinger for påsken.